Diferència

Resultado de imagen de diferencia niños diversitat
Aquesta paraula camina voletejant per aquí i vol saludar-vos. Es tracta de la paraula diferencia. Moltes vegades la trobareu de la mà de la igualtat, i això és perquè tenen alguna cosa a veure. El fet que nenes i nens siguem iguals no vol dir que siguem idèntics, som diferents! Saps molt bé com t'asseguis, t'expresses i et comportes sent una nena o sent 
un nen, veritat? Això té a veure amb la diferència sexual femenina i masculina. També saps el que et diferencia d'altres nens i altres nenes que té a veure amb els aspectes de la vida, com el lloc on neixes, els diners, la cultura, les religions i moltes coses més. Us imagineu que avorrit seria si ens comportéssim de la mateixa manera?, si parléssim amb el mateix to?, si juguéssim a un únic joc?, si penséssim de forma idèntica?, si voldríem de la mateixa forma?, si tinguéssim els mateixos somnis?


Tens dret a ser com tu vulguis ser. Pel fet de ser nena o nen no t'has de comportar d'una forma determinada. Cadascuna i cadascun som molt diferents en tot! En la forma de parlar, de moure'ns, de pensar, de jugar, de vestir-nos, de comportar-nos amb les amigues i amb els amics. Segur que moltes vegades heu escoltat frases com, per exemple:

- Els fillets no ploren.
- Les filletes no es pugen als arbres, que és cosa de fillets.
- Els fillets no poden jugar a les casetes, això és cosa de filletes.
- Les filletes no saben utilitzar els ordinadors.
- Les filletes són més callades que els fillets.

Perquè res d'això és veritat. Hi ha infinites formes de ser nena i de ser nen! No hi ha ningú en el món que sigui com tu. El fet de ser diferents ens fa persones irrepetibles amb els mateixos drets, les mateixes oportunitats i els mateixos deures.


Activitat
En un planeta molt llunyà habitaven unes estranyes criatures que eren exactament idèntiques. Totes eren verdes i tenien quatre ulls, totes es deien Plof. Continua la història…

Comentaris